چت کردن ها و ...
چت کردن ها و ...
پسر یا دختری را تصور کنید که دقیقا بر مبنای خیال از پشت 2 مانیتور، رشتههای ارتباط با همدیگر را میتنند و با این که چنین تنیدنی کار لذتبخشی برای آن دو است؛ اما متوجه نمیشوند این رشتهها آنقدر متراکم و حقیقی نیست که تاب وزن واقعیت را داشته باشد.در واقع ذهن دختر یا پسر در لحظه چت، تصویر ذهنی را با تصویر عینی اشتباه میگیرد. از سوی دیگر اعتیاد به این تصویر ذهنی، حاصل از وقتگذرانی در دنیای مجازی، فرد را از دنیای واقعی و دغدغههایش از جمله کار، تحصیل، تفریح و مسوولیتهای دیگر بازمیدارد. او مجبور است تا پاسی از شب، چشمهایش را به مانیتور بدوزد و صبح فردا را با احساس خستگی، خمودگی و ضعف آغاز کند.در سایت یاهو، هزاران نفر در اتاقهای چت در حال جستجوی فرد مورد نظر برای گفتگو هستند. کاربران حاضر در این چترومها بیشتر نوجوانان و جوانان هستند که گاه به دلیل برخی محدودیتهای خانوادگی از یک سو و کنجکاوی برای برقراری ارتباط با جنس مخالف ساعتها در فضای مجازی برای یافتن فرد مورد نظر خود جستجو میکنند. این روزها استدلال کاربرانی که در فضای اتاقهای چت به جستجوی دوست میگردند؛ حول محور آشنایی با دنیای تازه، کسب تجربه و ایجاد زمینهای برای شناخت و آشناییهایی بیشتر بین ? جنس مخالف میچرخد: «میخواهم خودم انتخاب کنم؛ پس لطفا منو از خطر نترسون.»
کلیک اول: سارا 2سال گذشته در چنین روزهایی روی تخت بیمارستانی در شهریار جان باخت. 3 مرد جوان که او را به بیمارستان آورده بودند، با شنیدن خبر مرگش یکباره ناپدید شدند. در همان نخستین لحظات، پزشکان بیمارستان دریافتند دختر جوان بر اثر مسمومیت شدید با قرصهای روانگردان و مخدر شیشه به حالت کما رفته و دیگر هیچ گاه بیدار نشده است. او قربانی عشق اینترنتی به جوان همشهریاش شد. این را مجید، یکی از آن جوانانی که در ارتباط با این ماجرا دستگیر شد، میگوید: آن دختر را کریم به خانه ما آورد. میگفت با او که همشهریاش است، از طریق اینترنت آشنا شده و به او گفته اگر با هم به تهران فرار کنند، میتوانند با هم ازدواج کنند و زندگی خوبی داشته باشند. او هم قبول کرده بود و آمده بودند به تهران. اما کریم زیر قولش زد. دختر بیچاره را به باغی در اطراف شهریار منتقل کردیم. روز مرگش داخل باغ قصد آزارش را داشتیم و برای این که به خواستهمان برسیم، مقدار زیادی قرص روانگردان و مخدر شیشه به او دادیم و نقشه شیطانیمان را اجرا کردیم. وقتی به خودمان آمدیم، دیدیم یخ کرده و دیگر نفس نمیکشد. ترسیده بودیم. رساندیمش بیمارستان. از حرفهای پزشکان معلوم بود زنده نمیماند. ما هم از آنجا فرار کردیم.
کلیک دوم: بررسی پروندههای ارجاع شده به اداره آگاهی بویژه در بخش پروندههای مربوط به فرار دختران از خانه بیانگر این است که در بیشتر موارد، دخترانی که به دلیل شرایط نامناسب خانوادگی، خانه را ترک کردهاند، پای پسری که بیرون از محیط خانه در شهر دیگری انتظارشان را میکشیده تا با یکدیگر به شهر یا کشور دیگری فرار کرده و آنجا زندگی مشترک خود را تشکیل دهند، در میان بوده است.وعدههای رنگارنگ و فریبندهای که در زندگی بسیاری از دختران یا حتی زنانی که به این امید، خانه را ترک میکنند، در همان چند روز اولیه حضور در خیابان رنگ سراب به خود میگیرند و دختران جوان خیلی زود میفهمند که تمام آن حرفها و آرزوهای رنگارنگ و دلنشین که از زبان مرد رویاهایشان میشنیدند، فریبی بیش نبوده است.دختر نوجوانی در مشهد از طریق چت با پسر جوانی در تهران آشنا میشود. دختر که مطمئن است خانوادهاش اجازه تنها سفر کردن را به او نمیدهند، صبح زود به بهانه رفتن به کتابخانه از خانه خارج میشود و با تهیه بلیتی عازم تهران میشود.
از آنجا که در تهران جا و مکانی نداشته، مجددا با دوست خود تماس میگیرد و به نشانی خانهای که دوستش به او میدهد، میرود و در آنجا توسط آن پسر و دوستان او مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.پسر و دختر جوانی از طریق چت با یکدیگر آشنا میشوند. پس از مدتی پسر که در کشور ترکیه است، از دختر میخواهد که به ترکیه سفر کند تا در آنجا یکدیگر را ملاقات کنند. دختر جوان که میدانست پدرش به او اجازه خروج از کشور را نخواهد داد، از خانه گریخت. پس از چند روز بلاتکلیفی، هنگامی که قرار بود با اندک پساندازش شبانه و به صورت قاچاق از مرز عبور کند، شناسایی شد.جالب اینجاست که دختر جوان در اظهاراتش عنوان کرده بود که چیز زیادی از جزئیات سفرش نمیدانسته و پسر جوان تنها به او گفته که پس از رسیدن به ترکیه، با وی تماس خواهد گرفت.
هشدارها
وقایع تلخی که هر روز بر صفحات حوادث روزنامهها نقش میبندد، پروندههای متعدد زیردست بازپرسان و کارآگاهان دایره جرایم جنایی، افزایش آمار جرایم اینترنتی در کشور، افزایش آسیبهای اجتماعی همچون دختران فراری، قتل، تجاوز به عنف و ... هشداری است مبنی بر این که آمار جرایم و سوءاستفادههای اینترنتی در جامعه طی سالهای اخیر با رشد تصاعدی نگرانکنندهای در حال افزایش است.
هدف از این گزارش تنها برانگیختن نگرانیها در جامعه نیست بلکه تلنگری است در درجه اول به نوجوانان و جوانان و خانوادههای آنها که آگاه باشند و هوشیار و در درجه بعدی به صاحبنظران، مسوولان و متولیان امر در حوزه آسیبهای اجتماعی تا با درک عمیق از اهمیت برخی عواقب سوء این پدیده نوظهور، با برنامهریزی صحیح برای ارتقای سطح فرهنگ آحاد جامعه در ردههای سنی مختلف بویژه جوانان و نوجوانان گامی هر چند کوچک در راستای پیشگیری و کنترل افزایش آمار جرایم اینترنتی و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن در جامعه بردارند.