بزرگان : آیت الله دکتر مفتح
27آذر سالروز شهادت آیت الله دکتر مفتح
و روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد
آشنایی با شهید دکتر مفتح . در سال 1307 ش در یکی از خانه های شهر همدان نوزادی متولد می شود که نام او را محمد می گذارند. پدرش کسی نبود جز واعظ مشهورِ شهر حاج شیخ محمود مفتح. در کودکی از چشمه جوشان تعلیم و تربیت پدر و مادر سیراب شد و در قم، شهر فقه و عصمت و طهارت از محضر استادانی چون آیت اللّه سیدمحمد حجّت کوه کمره ای، آیت اللّه حسین طباطبایی بروجردی، حضرت امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی کسب فیض کرد. پس از اخذ درجه دکتری در فلسفه، در سال 1348 به تدریس در دانشگاه پرداخت. او در 27 آذر 1358 در جلو ساختمان دانشکده الهیات هدف تیر خفاشان سیه روز قرار گرفت و به سوی معشوق پرواز کرد. از او آثار فراوانی باقی مانده است از جلمه روش اندیشه در علم منطق، حاشیه ای بر منظومه سبزواری.
شهید مفتح فاتح فتح الفتوح . شهید «مفتح»، «فاتح» عملیات «فتح الفتوح» در جبهه های حوزه و دانشگاه بود. در رزمگاه حوزه با «مفتاح» علم و دانش و روشنگری به مبارزه برخاست و در میدان دانشگاه با سلاح دین و مذهب، قلعه علم و ایمان را «فتح» کرد و بیرق سبز دیانت محمدی را بر فراز آن برافراشت. آری او «فاتح» عملیات «فتح الفتوح» بود. یادش گرامی باد.
جای خالی شهید مفتح . چه زود غروب کرد چراغ پرفروغ مفتح! چقدر خالی است جای قلم و اندیشه روشن او در عرصه های دانش. حیف و صد افسوس که دیوصفتان سیه روز، قلم توانای او را شکستند و زبانِ گویای او را بستند. آری، درخت انقلاب به حضور سبز و چراغ درخشانش نیاز داشت؛ امّا او خون سرخش را نثار انقلاب کرد و معلم بزرگ او حضرت امام(ره) در رثایش چنین فرمود: «امید بود از دانش استاد محترم و از زبان و قلم او، بهره ها برای اسلام و پیشرفت نهضت برداشته شود».
سوگنامه همرزم شهید مفتح . همسنگر شهید در فراق یار چنین سوگنامه نوشت: «یاد شمع عزیز، مرحوم آیت اللّه مفتح، آن شمع پرسوز و گداز و روشنی بخش، آن روحانی پر جدّوجهد و صبور، آن مبلغ دانا و سخنور، آن مبارز شجاع و خستگی ناپذیر و آن شخصیت متواضع و محبوب گرامی باد؛ او که با خون خود، هدف و راه خود را امضا کرد و صحت و حقانیت این همه را به ثبت رسانید».
نماز عشق. آرام نبودی و هرجا بودی برای وصال معشوق در کوچه پس کوچه های رزم و جهاد، به دنبال رضای خاطر یار بودی. به یاد می آورم، رکوع و سجده های عاشقانه ات در نماز عید فطرِ قبل از شهادت را. به یاد می آورم شکوه و عظمت نماز جماعت میلیونی ات را در قیطریه و آن سخنان پر از شور و عشق را که بشارت وصال یار می داد. آری در آن نماز دعوت یار را لبیک گفتی و اندک زمانی پس از آن به دیدار معشوق شتافتی. مبارکت باشد این وصال!
پیام امام در سوگ شاگرد . امام، آن پیر سفر کرده و مرشد بزرگ، در زمان حکومت دیوِ دَدْصفتْ ندای «هَلْ مِنْ ناصرٍ یَنصُرُنی» سر داد. دلسوختگان طریقت و تشنگان وادی نور، به ندای پیرو مراد لبیک گفتند و خون سرخ خویش را در طَبَق اخلاص گذاشتند و نوبت به نوبت، از جام وصال، شربت شهادت نوشیدند. پیر جماران در سوگ یکی از آنان چنین می گوید: «جناب حجت الاسلام، دانشمند محترم، آقای مفتح و دو نفر پاسدار عزیز اسلام به فیض شهادت رسیدند و به بارگاه ابدیت راه یافتند و در دلِ ملت و جوانانِ آگاه حماسه آفریدند و آتشِ نهضتِ اسلامی را افروخته تر و جنبشِ قیامِ ملت را متحرک کردند. خدایشان در جوار رحمت واسعه خود بپذیرد و از نور عظمت خود بهره دهد».
شهیدِ پیوند دین و دانش . شهید آیت اللّه دکتر مفتح، آن اسوه فضیلت چشمه هایی از ارزش های والای دینی را در دانشگاه، این کانون اندیشه، جاری ساخت و در عصری که نغمه جدایی دین از دانش ساز گردیده بود و شب پرستانِ کوردل با تبلیغاتِ منفیِ نفاق افکنانه خویش، بذر تنافر و ضدیت بین حوزه و دانشگاه می پاشیدند، شهید بزرگوار، این دو کانون را به هم پیوند زد و جرعه ای از اندیشه هایی که در حوزه آموخته بود، به کام دانشجویان تشنه حقیقت و شیفته فضیلت سرازیر کرد. آری او اولین شهید پیوند دین و دانش بود.
لحظه شهادت . جهادِ آن شهید بزرگ در عرصه اندیشه، جاهلان از خدا بی خبر را از میدان به در کرده بود و راهی جز این ندیدند که قلم های شکسته و فرسوده خود را بر زمین نهاده، و گلوله برگیرند و مغز آن اندیشمند افشاگر را نشانه گیرند. آری، در صبح روز 27 آذر 1358، در جلو دانشگاه، دشمنان انقلاب آن متفکر وارسته را هدف چندین گلوله قرار دادند.
آنان بزرگ مردی را ترور کردند که اسلحه ای جز قلم و سخن نداشت و کسی را به شهادت رساندند که کشتنش جز موجِ خشم و نفرت و انزجارِ امتِ مسلمان نتیجه ای نداشت و اگر بدن پاکش در خاک و خون طپید، فکرش بیشتر تجلی کرد.
پدید آورنده : محمدتقی آخوندزاده
و این هم چند صفحه دیگه برا علاقه مندان به این موضوع :
http://www.rasekhoon.net/article/Show-16531.aspx
http://www.hawzah.net/FA/magart.html?MagazineID=0&MagazineNumberID=0&MagazineArticleID=16519