سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیین صالحین

رابطه دمشق-مسکو خریدنی نیست

وزیر و دیپلمات سابق سوری در گفت‌وگو با فارس:
رابطه دمشق‌-‌مسکو خریدنی نیست/ سوریه قضیه‌ای استراتژیک برای روسیه است
خبرگزاری فارس: رابطه دمشق‌-‌مسکو خریدنی نیست/ سوریه قضیه‌ای استراتژیک برای روسیه است

وزیر و دیپلمات سابق سوری با تاکید بر اینکه رابطه سوریه و روسیه برخلاف تصور بندربن‌سلطان با پول خریدنی نیست، گفت: بحران سوریه برای مسکو قضیه‌ای استراتژیک است که جایگاه آن را در نظام نوین جهانی مشخص خواهد کرد.

 

«مهدی دخل الله»، وزیر سابق و سفیر سابق سوریه در ریاض در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس دردمشق تاکید کرد که هدف سفر شاهزاده «بندر بن سلطان»، رئیس دستگاه اطلاعات و امنیت عربستان سعودی به مسکو و دیدار با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه تلاش برای تغییر مواضع کنونی روسیه در قبال بحران سوریه است.

دخل الله با اشاره به اینکه عربستان سعودی در عرصه بین الملل جز اموال قدرت دیگری در اختیار ندارد، تاکید کرد که این اموال هیچ‌گاه توان حل بسیاری از امور و مشکلات را ندارند. 

وی تاکید کرد که موضع روسیه هیچ‌گاه در قبال بحران سوریه تغییر نخواهد کرد واگر در این میان روسیه می‌خواست از چشم پوشی از سوریه 14 میلیارد دلار سود کند، بدون تردید پیشنهاد عربستان سعودی را می‌پذیرفت. در حالی‌که عربستان سعودی توجه ندارد، سوریه برای روسیه قضیه‌ای و موضوعی استراتژیک است که با قدرت‌های جهانی و نظام نوین جهانی ارتباط پیدا می‌کند.

دخل الله ادامه داد: از همان ابتدا مشخص بود که سفر شخصی بندر بن سلطان به مسکو در بطن خود حامل قراردادی مالی است و نباید آن را تلاشی برای حل بحران سوریه یا دستیابی به راه حل در این خصوص ملاحظه کرد، چون قضیه سوریه قضیه‌ای استراتژیک است که حل آن با توافقات سعودی – روسی یا به عبارتی از بعد مالی ممکن نیست، بلکه حل این قضیه به دنبال خود تغییر بسیاری از چارچوب‌ها و معادلات بین المللی را به دنبال دارد.

وی گفت:‌ روابط سوریه و روسیه بسیار فراتر و عمیق‌تر از آن است که با پول حل شود، به ویژه آنکه دمشق و مسکو هر دو درحال مبارزه برای برقراری نظام جدیدی در عرصه بین المللی هستند که پایه‌های آن را «بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه در سال 2005 میلادی بنیان نهاد و به «اعلامیه مسکو» معروف شد و ما می‌دانیم که این جنگی که هم اکنون در سوریه راه اندازی شده برای جلوگیری از تحقق این نظم نوین است و عربستان سعودی و فردی همچون بندر بن سلطان باید بداند که نتایج نبردهای سوریه را با 15 یا 20 میلیارد دلار نمی‌توان تغییر داد یا خرید و فروش کرد.

 

دخل الله در پایان سخنان خود به این نکته نیز اشاره کرد که امکان ایجاد منطقه ممنوع پرواز در جنوب سوریه وجود ندارد، چون ایجاد چنین منطقه‌ای تغییر موازنه قوا در جهان را به دنبال دارد و این درحالی است که باید توجه داشت، در جنگ همه گزینه‌ها مطرح هستند و هر قضیه‌ای که در منطقه روی دهد، اردن اولین کشوری است که باید بهای این بحران را حتی بیشتر از سوریه پرداخت کند، چون این کشور به دلایلی خاص به شورای همکاری خلیج فارس پیوسته و مجبور به تبعیت از خواسته‌ها و مطالبات برخی از اعضای این شورا است.